Бивши служители на Креди Сюис груп са информирали криминални следователи, че

...
Бивши служители на Креди Сюис груп са информирали криминални следователи, че
Коментари Харесай

Креди Сюис продължавала да помага за укриване на сметки

Бивши чиновници на " Креди Сюис груп " са информирали криминални следователи, че кредитната институция продължава да оказва помощ на клиенти от Съединени американски щати да укриват сметки от американската организация за приходите даже откакто заплати санкции в размер на 2.6 милиарда щ. $ през 2014-а и пое ангажимент да изкорени тези прояви.  

Тези банкери са дали надеждна информация, че швейцарската банкова група не е прекратила съучастието си в укриването на американски активи след 2014-а, сочат свидетелски показания, импортирани на 18 ноември по цивилен иск. Посочени са и нови случаи на тази порочна процедура, която продължавала и в наши дни. 

Последните обвинявания за непозволени дейности се появяват в изпълнена с земетресения година за записаната в Цюрих банка. Те идват седмици откакто щатското министерство на правораздаването се зарече да глоби съществено корпорациите, които нарушават от време на време закона. " Креди Сюис " загуби 5.5 милиарда $ от колапса на фамилния офис Archegos Capital Management и би трябвало да се освобождава от потребителски активи, ръководени с банкрутиралия заемодател Greensill Capital. 

Сътрудничащите на правораздаването банкери настояват, че швейцарската банка е разкрила сметки на клиенти от южните региони на Америка, които имат двойно поданство, само че банковите документи не демонстрират, че те са американски жители, настояват добре осведомени източници. В част от тези сметки имало десетки милиони долари. По закон щатските данъкоплатци би трябвало да заплащат данъци по приходите, извоювани в разнообразни краища на света и да заявяват задграничните си сметки в министерството на финансите, даже да имат двойно поданство. През лятото оказващите съдействие банкери са били разпитани от американските данъчни управляващи, от следователи на приходната организация и от проверяващи от щатския сенат. 

" Креди Сюис ", която към момента е застрашена от ответни дейности по извънсъдебното си съглашение с американските управляващи от 2014-а, в което се призна за отговорна, че е помогнала на хиляди американци да укриват налози, твърди, че сътрудничи напълно на оторизираните щатски органи.  

Швейцарският заемодател работи интензивно по разрешаването на следващия проблем за укрити от организацията по приходите сметки на американци, сочат показания, импортирани на 4 ноември по гражданско дело, заведено от осведомител през тази година във федералния съд в Александрия, щата Вирджиния. Обвинението желае на " Креди Сюис " да се наложат спомагателни санкции (включително и криминални), тъй като през 2014-а банката не е съобщила за налични над 200 млн. щ. $ в сметки, открити на американския жител Дан Хорски, който по-късно се призна за отговорен за укриване на налози и прекара няколко месеца в пандиза. 

Разследващите от прокуратурата и сената са проучили кой в " Креди Сюис " е знаел за сметките на хорски. През последните месеци юристите на правната компания " Къркланд енд Елис ", която работи за банката, са уведомили следствието, че висшият банков управнически екип не е имал информация за въпросните средства, а петима банкери, които са били осведомени с въпроса, са били уволнени или са напуснали, настояват добре осведомените източници. 

Щатското министерство на правораздаването изиска от съдията да приключи делото на информатора, тъй като то ще попречи на " водените сега разисквания с швейцарската банкова група за идентифициране и закриване на останалите недекларирани швейцарски сметки на американски жители ". На процедура този ангажимент е част от съглашението от 2014-а.

Междувременно, през октомври заместител основният прокурор на Съединени американски щати - Лиза Монако - съобщи, че прокуратурата " ще вземе поради всички престъпни, цивилен и регулаторни констатации за всяка компания " при разрешаването на престъпни следствия. В изявление за телевизия " Блумбърг " Монако е коментирала, че " когато те не извършват отговорностите си, ще понест своята отговорност ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР